Over ons

WIE WE ZIJN"Wereldraad" klinkt je misschien niet meteen bekend in de oren. Dat kan! Voor "GeWOS" en "Herk-en de Wereld" ligt dat waarschijnlijk anders. De naam "GeWOS" gebruikten we vooral wanneer we naar buiten kwamen als adviesraad. "Herk-en de Wereld" was ons label en logo bij onze activiteiten en die van onze leden. Daarnaast is "ontwikkelingssamenwerking" al lang niet meer ons enige terrein. Naast "internationale solidariteit" zijn aspecten als duurzaamheid eveneens belangrijk. Tijd voor één moderne naam en up-to-date logo die zo volledig mogelijk dekken waarvoor we staan: "Wereldraad".

 

Het inhoudelijke recept waarvoor we bekend staan in ons stadje, blijft natuurlijk de kern van ons verhaal. Wat jaren geleden begon als een succesvolle adviesraad, mondde in 2000 uit in een project dat enkele Herkse enthousiastelingen samenbracht om jaarlijks in het najaar activiteiten te organiseren rond het thema internationale solidariteit en verdraagzaamheid (sportief, cultureel, informatief en ontspannend). Tweejaarlijks organiseerden we zelfs een groot Wereldfeest. Sinds 2014 is het Wereldfeest opgegaan in        "(H)Eerlijk Herk". Binnenkort bewandelen we weer nieuwe wegen.


Ons najaarprogramma voor 2019 start op 6 oktober met de Sponsorloop rond het Schulensmeer (t.v.v. 11.11.11). De cadeaudagen (t.v.v. Oxfam Wereldwinkel), de Marktactie op het Sint-Maartenfeest (t.v.v. 11.11.11) en de Brunch (t.v.v. Plan) staan opnieuw op het programma. De Sponsorloop oversteeg vorig jaar weer alle verwachtingen, de cadeaudagen kenden een stijging in het aantal bezoekers én in de verkoop en voor de Brunch moest zelfs weer het podium in gebruik genomen worden om iedereen een plaatsje te kunnen bieden. Het moet gezegd zijn, de Noord-Zuidactiviteiten in Herk-de-Stad zijn en blijven elk jaar een groeiend succes. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.


De kernwoorden van onze activiteiten blijven dan ook steeds dezelfde: sport, natuur, ontspanning, cultuur en internationale solidariteit in een Zuiders kleedje met aandacht voor onze eigen omgeving (duurzaamheid) …


Als wereldraad kunnen we rekenen op een stevige ondersteuning van het stadsbestuur :

- ruime logistieke ondersteuning van alle stadsdiensten bij de organisatie van onze activiteiten

- gratis vergaderlokalen

- informatie en promotie over onze werking en activiteiten via de gemeentelijke communicatiekanalen

- onze medewerker Wilfried Ramaekers is een manusje-van-alles

Met Lo Guypen beschikken we ten slotte ook over een gedreven en gemotiveerde schepen! We kunnen dan ook steeds rekenen op de steun van het stadsbestuur van Herk-de-Stad en onze technische, sport-, cultuur- (De Markthallen) en milieudienst en dienstencentrum De Cirkel. 


Op deze website vind je informatie over de noord-zuidwerking in Herk-de-Stad. We geven info over onze activiteiten en over de Herkse verenigingen die rond internationale solidariteit werken. Al die activiteiten worden waargemaakt door talloze Herkenaren. Wil ook jij deel uitmaken van onze groep enthousiaste vrijwilligers? Laat het dan weten via info@wereldraad.be.


Herk-de-Stad bruist van de creativiteit. Ook dit seizoen zal men het geweten hebben!


Jenny Spiessens

voorzitter

"Ons engagement: dat halen we uit drie energiebronnen: het besef dat Noord-Zuidwerking belangrijk is, zowel voor het Zuiden als voor het Noorden, de fijne groep die de Wereldraad geworden is en ons mooie   Herk-de-Stad en haar inwoners waarvoor we onze activiteiten en projecten organiseren."

Je leert onze activiteiten ook kennen door een bezoek aan onze Mediapagina. Daar vind je fotoverslagen van enkele van onze projecten en activiteiten.

WERKSTAGESUBSIDIE


Onder bepaalde voorwaarden kunnen jongeren uit Herk-de-Stad van het stadsbestuur een subsidie krijgen voor een werkstage in het kader van hun opleiding. Voor het reglement en/of meer info, kan je terecht bij wilfried.ramaekers@herk-de-stad.be.

ONZE LEDEN


Alle Herkenaren die geïnteresseerd zijn in Noord-Zuidwerking in de ruimste zin van het woord zijn welkom. Er zijn ook talloze Herkenaren die niet deelnemen aan de vergaderingen, maar waar we elke activiteit opnieuw op kunnen rekenen. Daarnaast zijn alle Herkse Noord-Zuidverenigingen vertegenwoordigd:


  • 11.11.11

Jenny Spiessens: js.fos.socsol@skynet.be


  • Broederlijk Delen

August Coppejans: augustcoppejans@gmail.com


  • FOS

Jenny Spiessens: js.fos.socsol@skynet.be


  • Oxfam Wereldwinkel

Clara Beerden: willy.geerdens3@telenet.be


  • Plan

Nick Mols: nick_mols@hotmail.com


CONTACT EN BEREIKBAARHEID

Wereldraad Herk-de-Stad


P/A Stadhuis


Pikkeleerstraat 14

3540 Herk-de-Stad


Tel.: 013 380 314


E-mail: info@wereldraad.be 

en wilfried.ramaekers@herk-de-stad.beRoutes


Klik op onderstaande kaart om je route vanuit je vertrekplaats naar Herk-de-Stad te berekenen. De meeste van onze activiteiten vinden plaats in De Markthallen of op de Markt. De Sponsorloop vindt plaats aan het Schulensmeer.Parkeren


Rondom de wegen die in de Herkse volksmond bekend staan als de "Boulevard" (Guldensporenlaan, Dr. Vanweddingenlaan, Veearts Strauvenlaan, Vezerlaan) loopt een parkeerroute met een zevental parkings. Die staan aangegeven op borden langs deze wegen. Deze parkings liggen allemaal op wandelafstand van de Markt. Aan het Schulensmeer (sponsorloop) is tevens een ruime parking.Fiets


Onze activiteiten zijn steeds goed per fiets bereikbaar.


OVER ONS

"Ons engagement: dat halen we uit drie energiebronnen: het besef dat Noord-Zuidwerking belangrijk is, zowel voor het Zuiden als voor het Noorden, de fijne groep die de Wereldraad geworden is en ons mooie Herk-de-Stad en haar inwoners waarvoor we onze activiteiten en projecten organiseren."

IN DE KIJKER


"Ode aan de wereld: showkoren en poëzie
Kerk Schulen (Herk-de-Stad)
VVK: € 5,- via www.demarkthallen.be

22 september 2019, 11 - 13 uur


Sponsorloop t.v.v. 11.11.11: ca. 5 of 7,5 km aan het prachtige Schulensmeer in Herk-de-Stad.

6 OKT 2019

CONTACTEER ONS


Stadhuis Herk-de-Stad

Dhr. Wilfried Ramaekers

Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad

E-mail: info@wereldraad.be

Tel.: 013 55 17 85

Copyright @ All Rights Reserved